Iespējas, ko sniedz adīšana

2011-02-27 11:25

Adīšana ir lielisks hobijs. Cilvēki visā pasaulē mīl adīšanu dēļ daudzajām priekšrocībām, ko tā sniedz. Adīšanu var uzskatīt par mākslas veidu, un katrs adījums ir kā neatkārtojams mākslas darbs. Labu rezultātu var sasniegt pat bez īpaša mākslinieciskā talanta un nav nepieciešams pirkt daudz un dažādus instrumentus vai īpašu aprīkojumu un ekipējumu. Adīt var dīvānā vai šupuļkrēslā pat neizejot no mājas. 

       Adīšanas sniegtās iespējas:

  • Dāvanas. Ir ļoti plaša dažādu projektu un dizainu izvēle, atkarībā no katra individuālās adīšanas pieredzes, prasmēm, laika un budžeta. Adījumus vari radīt, lai izrotātu māju, vai regulāri adot un mācoties, vari apgūt kā pagatavot skaistas dāvanas savai ģimenei un draugiem. Ir tik plaša izvēle, ko vari uzadīt un uzdāvināt saviem mīļajiem- šalles, lakati, cepures, segas, cimdi, rotaslietas, zeķes u.c. Adīti apģērbi un aksesuāri ir skaisti un interesanti, tie patīk praktiski visiem cilvēkiem.

  • Lietderīgi pavadīts laiks.  Adīklis ir ļoti kompakts, un to var paņemt līdzi uz jebkuru vietu- to var viegli iemest somā un izvilkt, kad vien ir tāda vajadzība un vēlme. Adīt var autobusā, vilcienā, lidojumā, ceļojuma laikā vai braucot uz darbu un pat satiksmes sastrēgumos. Tādējādi netiek izniekotas ceļā pavadītās stundas garlaikojoties vai vienkārši gaidot- tā vietā vari adīt, lai izmantotu šo laiku lietderīgi.

  • Relaksācija. Kad būsi izpētījis un apguvis kā adīt pamatvaldziņus un veidot vienkāršākos adījumu rakstus, tu varēsi atbrīvoties un no sirds izbaudīt šo hobiju. Daudzi adītāji to izmanto kā tehniku, lai nomierinātos un relaksētos, kas pozitīvi ietekmē vispārējo veselības stāvokli.

  • Radošums. Kad apgūsi adīšanas pamatus, tev vairs nebūs jāpērk tikai veikalu piedāvājumā esošie konkrētā stila un dizaina adījumi- tu vari radīt pats savu individuālu meistardarbu no dzijas un krāsām, kas tev patīk un piestāv vislabāk. Adījumi kļūst arvien populārāki visā pasaulē, īpaši jauniešu vidū. Valkājot paša darinātus adījumus, tu vari izveidot individuālu stilu un būt atšķirīgs no pūļa. Pat tad, ja tev šķiet, ka neesi radošs cilvēks, tu vienalga vari sevi izteikt caur adījumu- izgudro pats savus adījumu rakstus, izvēlies savus krāsu salikumus, izrotā adījumu ar pērlītēm, pogām, lentītēm vai izšuvumiem. Un vari būt drošs, ka adījums tev derēs perfekti- nebūs pārāk īsas vai garas piedurknes, pārāk šaura vai plata kakla daļa u.tml. Tu esi noteicējs ko un kā adīt.

  • Labdarība. Ir daudz labdarības projektu, kuros vari ziedot savus adījumus. Uzadi cepurītes un zeķītes priekšlaicīgi dzimušiem mazuļiem kādai no vietējām slimnīcām vai uzadi šalles bezpajumtniekiem. Nav grūti atrast labdarības projektu, kurā vari iesaistīties, lai palīdzētu citiem. Spēja dāvināt un nodarboties ar labdarību vairo prieku gan ziedotājā, gan grūtdieņos. 

  • Atzinība. Jauna adījuma pabeigšana vienmēr ceļ pašapziņu, sevišķi jau tad, ja draugi un radi apbrīno tavu meistardarbu un novērtē ieguldīto darbu. Uzmeistarotais adījums sniedz dziļu gandarījuma sajūtu neatkarīgi no tā, vai esi paša rokām izveidojis kādu dekoratīvu priekšmetu, praktiski pielietojamu apģērba gabalu vai kādu nelielu nieciņu. Draugi vienmēr pratīs novērtēt to, ka esi pavadījis daudz laika, domājot par viņiem un uzadot katram kaut ko īpašu, ko nevar nopirkt nevienā veikalā.

  • Ekonomija. Tas, vai izdosies ietaupīt, protams, ir atkarīgs no izvēlētās dzijas veida un kvalitātes, bet jebkurā gadījumā ir iespējams uzmeistarot adījumu, kas būs lētāks, nekā līdzīga prece veikalā. Turklāt tu vari uzadīt daudz labākas kvalitātes izstrādājumu. Vari sameistarot arī no dziju pārpalikumiem mazas dāvaniņas- lupatu lellītes, adītas kūkas, rotaslietas, raibas zeķes u.c.

  • Papildus ienākumi. Savus adījumus vari pārdot internetā tādās mājaslapās kā www.ebay.com, www.etsy.com, www.meistardarbs.lv, www.ss.lv u.c. Tos vari arī tirgot dažādos tirdziņos- īpašos svētku stendos, vietējos tirdziņos, ''krāmu tirdziņos'' u.tml.

  • Videi draudzīgi. Lielākoties adījumi, kas pieejami veikalos, ir importēti no citām valstīm, tādējādi patērējot dabas resursus. Bieži vien tiek ražots zemas kvalitātes apģērbs, lai tas ātri nolietotos un tu atkal dotos uz veikalu pēc jaunām precēm. Pašu veidotu rokdarbu priekšrocība ir tāda, ka tiek radītas izturīgas un ilgmūžīgas lietas, kas ir paliekoša vērtība. Ar rokām adīti mājas aksesuāri un apģērbi, kuros ieguldīta mīlestība un rūpība, kļūst par dzimtas mantojumu un ''dārgumiem''. Tie vienmēr ir lepnuma un prieka avots.

 

Tas viss padara adīšanu par ideālu rokdarbu veidu, kas noder jebkura vecuma un spēju cilvēkiem dažādās dzīves situācijās- slimnīcās, skolās, ceļojumos, darbavietās. Tā pat pārsniedz nacionālās kultūras un valodas robežas, piedāvājot universālu instrumentu, kas ir kā atslēga uz motivētāku un augstāku dzīves kvalitāti!

 

 

   

Iespējas, ko sniedz adīšana

Neviens komentārs nav atrasts.

Jauna diskusija